Contacteer ons

Contacteer ons telefonisch

054 25 73 49

Adres kantoor en magazijn

Gaverstraat 39E,
9500 Geraardsbergen

Maatschappelijke zetel

Vraag uw gratis offerte aan

Veelgestelde vragen

Een laadpunt is een zuil uitgerust met stopcontacten (meestal twee), aangesloten op het elektriciteitsnet (van de gemeente, een bedrijf of bij je thuis), en wordt gebruikt om via een kabel de batterij van een elektrisch voertuig op te laden. Als variante uitvoering bestaat ook de wallbox, waarbij het oplaadpunt op de muur is bevestigd.

Er zijn punten voor standaard, versneld en supersnel laden. En afhankelijk van het type laadpunt, het type van je wagen, het type stroomnet of het land waar je je bevindt, zijn er verschillende soorten stekkers en stopcontacten

Ons land kent historisch gezien twee types gelijkwaardige elektriciteitsnetten: 400 volt-netten en 230 volt-netten. Fluvius installeert al jaren enkel nog 3x400V+N-netten.
De meeste oplaadpalen zijn EU-standaard op 3N400V met nulgeleider. Op deze elektriciteitsnetten is er dus geen enkel probleem.
Op sommige plaatsen in Vlaanderen komt het 3x230V-net nog voor. Op deze elektriciteitsnetten kunnen opladers van bepaalde types elektrische wagens zoals de Renault Zoë en de Smart EQ minder goed werken of zelfs uitvallen.
Maar met de plaatsing van een scheidingstransformator kun je ook op dit net je elektrische wagen zonder problemen opladen.

Wil je weten welk net er in jouw straat ligt? Neem dan contact op met Fluvius via 078 35 35 34.

Vaak wel. De laadinfrastructuur, het onderhoud en de inrichting van het (parkeer)terrein brengen (investerings)kosten met zich mee die doorgaans in het laadtarief worden verrekend.